Distributieriem

Waarom de distributieriem vervangen?

De distributieriem vervangen is een belangrijk onderdeel van de motor en verbindt de krukas met de nokkenas(sen). Als de riem breekt of doorslipt houdt de motor er mee op. Er is zelfs een grote kans dat het op en neer gaan van de zuigers in de cilinders niet meer is afgestemd op het heen en weer gaan van de kleppen in diezelfde ruimte. Daardoor kunnen de zuigers en de kleppen elkaar raken met grote en vooral dure reparaties als gevolg.
De fabrikant geeft naast een maximum aantal kilometers voor het  distributieriem vervangen ook een maximum leeftijd in jaren aan. Dit omdat de distributieriem niet alleen slijt door het draaien maar ook naar verloop van tijd uitdroogt en breekbaar wordt. Sommige garages raden zelfs aan om de distributieriem nog ruim binnen de geldende interval te vervangen.

 

Wanneer distributie vervangen?

Elke autofabrikant hanteert voor haar autotypes, verschillende vervangingstermijnen voor het distributieriem vervangen. Deze vervangingstermijn wordt uitgedrukt in een maximaal aantal gereden kilometers met de distributieriem. Voor degenen die dit kilometrage niet halen, heeft de fabrikant een maximaal aantal jaren vastgesteld dat veilig met de distributieriem gereden kan worden. Deze gegevens zijn terugvinden in het instructie- of onderhoudsboekjes van je auto. Heb je geen instructie- of onderhoudsboekjes neem dan contact op met ons autobedrijf, wij kunnen, aan hand van uw kenteken, aangeven wanneer de distributieriem vervangen moet worden.

 

 

Wilt u meer weten over onze diensten distributieriem vervangen of heeft u een andere vraag?

Bel ons dan Autobedrijf van der Weide  0591-362333

Of maak direct een afspraak 

U kunt ook een calculatie voor het distributieriem vervangen invoeren on de onderstaande link van wat kost dat.

 

HEC11-1008_Webbanner_WKD_B2C_234x60_V2.gif